EtusivuUutta kotia etsimässäAsunnon vastaanottaminen

Asunnon vastaanottaminen

asunto4-iso.jpg

Asunnon vastaanottaminen

Tarjoamme asuntoa asuntohakemuksen perusteella. Tarjotun asunnon varaat maksamalla vakuusrahan ja allekirjoittamalla vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on, että asuntoon muuttavat hakemuksessa mainitut henkilöt.

Ohjeet vakuusmaksun maksamiseen annetaan asuntotarjouksen yhteydessä.

Vakuusraha

Vakuusraha on tarkoitettu asunnon kunnon vakuudeksi ja vuokran vakuudeksi. Vakuus on yleensä suuruudeltaan 250e. Vakuuteen hyväksymme maksusitoumuksen Kelalta tai Oulun kaupungin sosiaalitoimelta. Muilta tahoilta emme hyväksy maksusitoumusta.

Vakuus palautetaan vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen noin kuukauden kuluessa. Palautus edellyttää, että kaikki asunnon avaimet on luovutettu, asunto on kunnossa ja siivottu sekä vuokrat ja muut mahdolliset saatavat on suoritettu.

Vuokrasopimuksen allekirjoitus

Sähköisesti

Vuokrasopimuksen voi allekirjoittaa nykyisin sähköisesti pankkitunnusten avulla. Vakuuden voi maksaa verkkomaksuna sähköisen allekirjoituksen yhteydessä. Mikäli vuokrasopimusosapuolia on kaksi, molempien täytyy tehdä allekirjoitukset erikseen omilla pankkitunnuksillaan.

Toimistolla

Vuokrasopimuksen voi allekirjoittaa myös toimistollamme. Varaa aika asiakaspalvelustamme sopimuksen tekoon. Vuokrasopimukseen tarvitaan aina kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitus. Jos esimerkiksi puolisosi ei pääse paikalle, pyydä häneltä valtakirja. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi. Esitä sopimusta allekirjoitettaessa kuitti maksetusta vakuudesta tai maksa vakuus paikan päällä pankki- tai luottokortilla tai Visa Electronilla. Asiakaspalvelussamme ei käsitellä käteistä rahaa.

Liitteet

Vuokrasopimuksen allekirjoituksen ehtona on maksettu vakuus sekä arava- ja korkotukikohteissa liitteiden toimittaminen. Sähköisen allekirjoituksen yhteydessä liitteet voi toimittaa kuvatiedostoina.

Lisäksi sopimuksen ehtona on, että vuokralainen ottaa kotivakuutuksen huoneistoon.

Sähkösopimus

Sähkönsiirtosopimus tulee Oulun kaupungin alueella tehdä Oulun Energian kanssa. Sähkönmyyntisopimuksen voit tehdä haluamasi sähköyhtiön kanssa. Huolehdi, että sinulla on voimassa oleva sähkösopimus, kun muutat uuteen asuntoon.

Oulun Sähkönmyynti Oy tarjoaa Sivakan asiakkaille vuokrasopimuksen teon yhteydessä tehtyihin, toistaiseksi voimassa oleviin AinaVirta -sähkönmyyntisopimuksiin kolmen kuukauden perusmaksun suuruisen alennuksen. Edun saadaksesi, tee sähkönmyyntisopimus kauttamme saatavalla lomakkeella viimeistään vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Mikäli et voi tulostaa sopimuspohjaa, voit täyttää sen asiakaspalvelussamme.

Asiakaspalvelu-Chat
Asiakaspalvelija paikalla