EtusivuAsukkaalleYhteiset tilat ja alueet

Yhteiset tilat ja alueet

seilitie-iso.jpg

Piha-alueet ja autopaikat

Piha-alueilla on omat paikoitus-, jätehuolto-, kuivaus-, leikki-, peli- ja istutusalueensa.

Autot parkkeerataan vain niille tarkoitetuille alueille, ei siis nurmikoille eikä pihakäytäville. Muista, että hälytysajoneuvojen (paloauto, ambulanssi yms.) pitää päästä oville ja rakennuksen ahtaisiin nurkkauksiin.

Auton parkkeerauksesta ei saa aiheutua haittaa muille. Käyttöehtojen vastainen toiminta voi johtaa autopaikan irtisanomiseen.

Ota myös huomioon, että autojen pesu ja remontointi eivät ole sallittua piha-alueilla.

Rivitalohuoneistojen piha-alueiden lannoitus, puhtaanapito ja nurmikon leikkaus kuuluvat asukkaan omiin tehtäviin. Jätekatoksissa ja -aitauksissa on merkinnät kerättävistä ja lajiteltavista jätteistä.

Porrashuone ja luhtikäytävä

Portaita ei ole tarkoitettu tavaroiden säilytykseen, vaan jokaisen tulee pitää omat tavaransa omissa tiloissaan. Käytävän puhtaana pitämisen helpottamiseksi kynnysmatot tulee sijoittaa huoneiston puolelle.

Tupakointi talon yleisissä sisätiloissa on kielletty.

Luhtikäytävät ovat viihtyisiä vain, jos ne pidetään puhtaina ja siisteinä. Ethän varastoi tavaroitasi käytävään. Mattojen puistelu luhtikäytävillä on kielletty.

Kerhotilat

Useissa kiinteistöissä on asukkaiden käyttöön rakennettu kerho- ja askartelutila. Talosi kerhotilan käytöstä saat tietoja isännöitsijältä tai asukastoimikunnan jäseniltä.

Kotieläimet

Kissoista ja koirista ja niiden ulkoiluttamisesta on omat määräyksensä järjestyslaissa. Jos omistat koiran, kissan tai muun lemmikkieläimen, huolehdi ettei se aiheuta häiriötä eikä haittaa naapureille, muille talon asukkaille eikä huoneistolle.

Pidä kotieläimet ulkoiluttaessa kytkettyinä. Sääntöjen mukaan koiranpentujenkaan ei saa antaa juoksennella vapaasti. Vie lemmikkisi tarpeilleen piha-alueen ulkopuolelle.

Jos lemmikkieläin aiheuttaa huoneistossa vaurioita, korjauskustannukset maksaa asukas.

Pesula

Talon ja alueen pesula on käytössä päivittäin klo 7- 20 tai asukastoimikunnan päättämänä aikana. Pesutupa varataan tuvassa olevaan vihkoon tai tauluun. Poista varaus käytön jälkeen taulusta.

Pesutupa koneineen on tarkoitettu vain talon asukkaiden käyttöön. Mattojen pesu koneissa on kielletty, koska koneet kestävät vain vaatepyykin pesua. Koneiden käyttöohjeet löytyvät pesulasta.

Sauna

Saunavuorolistat laatii yleensä kiinteistöhuolto. Sinne voit ilmoittaa haluamasi saunavuoron ajankohdan tai muuttaa jo sovittua saunavuoroa.

Huoneistokohtaisen saunan löylyhuonetta ei saa käyttää pyykinkuivaukseen.

Varastot

Urheiluvälineille, polkupyörille ja lastenvaunuille on talossa omat säilytystilat.

Jokaiselle kodille on lisäksi lukittava varasto. Varastokäytäville jätetyt tavarat kiinteistöhuolto toimittaa kaatopaikalle.

Huomioi varastoinnissa myös se, että lämmittämättömissä ulkovarastoissa kaikki materiaalit eivät kestä lämpötilojen ja kosteuden vaihtelua.

Jätteiden lajittelu

Jätteiden järjestelmällinen lajittelu vähentää ympäristöä kuormittavan sekajätteen määrää. Ympäristömyönteisillä valinnoilla asukas voi vaikuttaa kohteensa kustannuskehitykseen.

Ongelmajätteet, vanhat kodinkoneet ja huonekalut tulee toimittaa suoraan Oulun kaupungin osoittamiin kierrätyspisteisiin.

Viimeisimmän lajitteluoppaan löydät Oulun Jätehuollon sivulta
http://oulu.ouka.fi/jatehuolto/PDFT/Muut%20oppaat/Lajitteluopas.pdf

Asiakaspalvelu-Chat
Asiakaspalvelija paikalla