EtusivuAsukkaalleAsukastoiminta

Asukastoiminta

asukkaalle-asukastoiminta-iso.jpg

Lähde mukaan asukastoimintaan

Sivakan asukkaana voit vaikuttaa omaan asumiseesi ja ympäristöösi osallistumalla asukastoimintaan. Tule mukaan kokouksiin ja yhteisiin asukastapahtumiin. Kaupan päälle luot mukavan naapuriverkoston, joka tuo turvaa ja laatua elämään.

Asukastoiminta on työtä oman talon hyväksi. Sen perustan muodostavat asukaskokoukset, joita pidetään vähintään kerran vuodessa. Kokouksista sovitaan yhdessä alueisännöitsijän kanssa.
Yhteinen toiminta ei vaadi isoja ponnisteluja ja paljon aikaa. Pienetkin ideat luovat yhteisöllisyyttä ja lisäävät kaikkien viihtymistä. Asukastoiminnan kautta toiveet menevät myös paremmin eteenpäin kuin ne menisivät yksittäisen asukkaan toiveina.

Jokainen voi olla aktiivinen asukas

Kaikki halukkaat pääsevät mukaan asukastoimintaan. Osallistu talosi asukaskokoukseen, joka valitsee varsinaisen asukastoimikunnan tai tarpeellisen määrän luottamushenkilöitä.

Asukastoimikunnan jäsenet miettivät yhdessä keinoja, joilla edistää yleistä viihtyvyyttä, turvallisuutta ja järjestystä sekä parantaa kiinteistön kuntoa. Toimikunta tekee yhteistyötä paitsi asukkaiden kanssa, myös kiinteistöyhtiön ja muiden laajempien organisaatioiden kanssa.

Sivakalle asukastoimikunnat ovat tärkeä yhteistyökumppani, joka voi oikeasti vaikuttaa. Toimikunnat voivat tehdä aloitteita epäkohtien ja puutteiden korjaamiseksi, ottaa kantaa korjaus- ja perusparannussuunnitelmiin sekä käsitellä vuokrantarkistuslaskelmia aravakohteissa.

Oulun Sivakka Oy:n hallinnoimien vuokra-asuntojen asukkaiden edustajana on erityinen asukasvalvoja seuraamassa ja tarkastamassa vuokranmääritysyksiköiden, talouden ja hallinnon hoitoa. Valvojaksi nimetään yksi yhteinen henkilö.

Asukkaiden äänenä yhteistyötoimikunnassa

Asukastoimikunnista valitaan kaksi edustajaa myös Sivakan yhteistyötoimikuntaan, joka on omistajan ja asukastoimikuntien välinen yhteistyöelin.

Yhteistyötoimikunta käsittelee yhtiötä koskevia yhteisiä asioita ja antaa tarvittaessa esityksiä yhtiön hallituksen käsiteltäväksi. Toimikunta käsittelee mm. korjausrahastosuunnitelmat sekä aravakohteiden vuokrantarkistuslaskelmat. Lisäksi yhteistyötoimikunta esittää jäsenet Oulun Sivakka Oy:n hallitukseen.

Mikäli olet kiinnostunut yhteistyötoimikunnan jäsenyydestä, ole yhteydessä suoraan asukastoimikunnan puheenjohtajaan tai hallintopäällikköön.

Osallistu koulutuksiin ja erilaisiin tilaisuuksiin

Järjestämme vuosittain monenlaisia asukastoiminnan tilaisuuksia, joihon jokainen kiinnostunut on tervetullut. Koulutuksista ilmoitamme kotisivuillamme ja Sivakka-tiedotteessa.

Asukastoimintaan liittyvät oppaat

Asukastoiminta-oppaasta voit lukea kootusti kaiken yleisen asukastoimintaan liittyen.
Pihatalkoo-oppaasta voit lukea ohjeet, miten järjestää onnistuneet talkoot.

Lisätietoa asukastoiminnasta

Kaikissa asukastoimintaan liittyvissä asioissa voit olla yhteyksissä asukastoiminnan puheenjohtajaan:

Rauni Kaupin tavoitat puhelinnumerosta 044 710 8236 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@oulunsivakka.fi

Asiakaspalvelu-Chat
Asiakaspalvelija paikalla